Referat

Referat: Läckeby GoIF - Bäckebo GOIF

Fjärde omgången av Division 5 SÖ, hemmamatch i gassande solsken och för motståndet stod Bäckebo GoIF!

Matchen börjar med att Bäckebo direkt sätter lite tryck på Läckeby!

I den 3:e minuten slarvar Läckeby när man inte får bort bollen, och bollen hamnar hos en Bäckebo-spelare som utanför straffområdet skjuter upp bollen i krysset, drömmål, 0-1.

Bara minuter efter är det nära 0-2 när Bäckebo skjuter strax utanför efter ett inspel ifrån kanten!

Läckeby skapar sin första målchans i den 6:e minuten och då är det riktigt farligt! Emil Blomqvist får en längre boll att springa på, han kommer först och lobbar bollen över den utrusande Bäckebo-målvakten, men lobben går över.. Nära!

Läckeby ska på högerkanten, utanför sitt egna straffområde, rensa bort bollen, men rensningen tar i en Bäckebo-spelare och bollen hamnar hos en annan Bäckebo-spelare.. Nytt kanonskott och ett nytt otagbart skott, 0-2.

Läckeby håller på att reducera kort efter 0-2-målet när Emil Blomqvist kommer runt på sin vänsterkant och med en mycket fin passning hittar in med en boll till Anton Standert, som mitt framför mål lyckas att träffa Bäckebo-målvakten! Nära!

Ett par minuter senare slarvas det centralt i banan och kommunikationen fungerar inte riktigt med försvaret, vilket resulterar i att en Bäckebo-spelare, alldeles för enkelt, får springa sig fri.. Hoshiar räddar första skottet, men returen slås i mål, 0-3.

Matchen är 14 minuter gammal..

Minuten efter är Emil Blomqvist nära att reducera när ett bra skott tippas över ribban av Bäckebos målvakt! Nära!

Läckeby får inte alls spelet att stämma och passningsspelet fungerar inte överhuvudtaget.. Men trots det skapar man målchanser!

Vuong ”Kevin” Tran blir frispelad, men tar lite för mycket tid på sig, skottet räddas av målvakten och när returen hamnar tillbaka hos ”Kevin” lyckas Bäckebo-målvakten fånga upp den innan ett nytt avslut hinner komma! Nära!

Efter 33 minuter rinner en Bäckebo-spelare igenom igen när de hittar in med en boll bakom Läckebys backlinje, Olle Karlsson kommer i full fart jagandes efter och glidtacklar mot bollen, men träffar Bäckebo-spelaren innan han hinner skjuta, solklar straff till Bäckebo!

Straffen slås lågt och Läckeby-målvakten Hoshiar Eliassi står för en riktigt fin straffräddning!

Nu vaknar Läckeby till!

Kort efter målet bjuder Läckeby på ett riktigt fint anfall. Johan ”Lelle” Leandersson hittar Marcus Persson med en fin boll i djupled, Mackan vinner duellen med målvakten och ska bara slå in andrabollen, men skjuter i burgavlen! Nära!

Innan halvleken är slut borde Läckeby ha fått en straffspark när Johan ”Lelle” Leandersson blir nedsparkad inuti straffområdet! Märkligt nog blir det bara frispark när både huvuddomaren och den assisterande domaren, som stod ett par meter ifrån situationen, helt missar att det var inuti straffområdet som ”Lelle” blev nedsparkad!

Första halvlek slutar 0-3!

Det är ett helt annat Läckeby GoIF som kommer ut till andra halvlek, det syns direkt på avspark!

För andra halvlek är bara sekunder gammal när Läckeby reducerar i första anfallet! Adam Nilsson hittar fram med en bra boll till Zebastian Andersson som sedan hittar tillbaka till Adam Nilsson som skjuter.. Målvakten räddar skottet men på returen dyker Vuong ”Kevin” Tran och slår in returen, 1-3!

Jakten hade börjat!

Olle Karlsson kommer ett par minuter senare till skott och tvingar Bäckebo-målvakten till en kvalificerad räddning, när han ”boxar” bort det hårda skottet! Nära!

Läckeby har mer boll och spelet fungerar bättre än under den första halvleken, men helt plötsligt skapar man inte riktigt lika många heta målchanser och jakten kommer av sig lite..

Emil Blomqvist är nästa man att skapa farlighet när han skjuter ett skott som går strax över, men då är vi inne i minut 61 och helt plötsligt har 16 minuter gått av den andra halvleken! Nära!

Men Läckeby fortsätter att gå för det och man är nu KLART bättre än Bäckebo!

Erik Arvidsson slår ett inlägg, men det blir för långt och blir istället som ett skott, bollen touchar ribban.. Nära!

Saif Sultan slår upp en längre boll emot Vuong ”Kevin” Tran som suger in bollen, vänder förbi en Bäckebo-spelare och trycker in bollen med ett hårt skott, reducerat igen, 2-3!

Bäckebo skapar inte mycket i den andra halvleken men i den 75:e minuten tvingas Hoshiar till en kvalificerad räddning och returen skjuts sedan i stolpen!

Ett par minuter senare slår Bäckebo en längre boll som missbedöms lite av en Läckeby-försvarare, en Bäckebo-spelare hinner först på bollen och kommer fri! Bäckebo-spelaren rundar Hoshiar och precis när han ska slå in bollen i det öppna målet så blir han omkullvräkt av Hoshiar! Straff till Bäckebo och utvisning!

Vänsterbacken Olle Karlsson får ställa sig mellan stolparna och vikariera som målvakt.. Olle är också nära att rädda den efterföljande straffen, men straffen går in under honom, 2-4.

Men Läckeby ger inte upp!
Man går ner på 3-backslinje och fortsätter jakten!

Johan ”Lelle” Leandersson får en pass i djupled på högerkanten och slår ett inlägg som Vuong ”Kevin” Tran når högst på, ”Kevin” nickar bollen ner i backen och bollen studsar in vid den bottre stolpen, reducerat igen, med en man mindre, 3-4!

Resterande del av matchen är en lång jakt på kvittering!

Läckeby går ner på 2-backslinje sista minuterna och man matar längre bollar!

Man kommer till lite halvchanser, men framförallt EN riktigt, riktigt farlig chans!

Saif Sultan hittar in med en bra boll i den bottre ytan, men Vuong ”Kevin” Tran hinner inte fram i tid att stöta in kvitteringen precis framför mål.. Nära!

Läckeby får inte till någon kvittering och matchen slutar 4-3 till Bäckebo GoIF!