Läckeby GoIF

Referat

Referat: Runsten-Möckleby IF - Läckeby GoIF

Matchrapport inom kort!Femte omgången av Division 5 SÖ, bortamatch på Öland emot Runsten-Möckleby IF!

Runsten har mer boll första 15 minuterna, men inget av lagen skapar någon het målchans och det är en avvaktande inledning på matchen!

Första skottet på mål är Runstens, det kommer i den 16:e minuten och Jesper Karlsson, som vikarierar mellan stolparna i Läckeby, räddar utan större bekymmer!

Matchen börjar nu öppna upp sig något..

Ett par minuter senare kommer Runsten för första gången runt på kanten, bollen slås in mot mål och där rensar Olle Karlsson bort bollen precis framför mål!

Läckebys första farlighet kommer på en hörna! Hörnan ifrån Adam Nilsson är bra slagen och det blir tilltrasslat framför mål, men ingen Läckeby-spelare lyckas peta in den..

Nästa målchans i matchen, ett par minuter senare, är också Läckebys när Olle Karlsson skjuter strax utanför!

I den 30:e minuten slår Runsten en längre boll, man kommer till avslut och Jesper Karlsson står för en fin räddning!

Ett par minuter senare kommer Runsten runt på kanten och Runsten-spelaren skär in straffområdet, han kommer till skott och Jesper Karlsson står för en riktigt fin räddning när han tippar skottet över ribban!

Med ett par minuter kvar av första halvlek får Marcus Persson bollen utanför Runstens straffområde, han testar skott och får kanonträff! Skottet, som är påväg rakt upp i krysset, tippas i stolpen! Kanonräddning och mycket nära Läckeby-ledning!

Minuten efter får Johannes en fin boll på djupet, han slår in bollen framför mål till en fri Johan ”Lelle” Leandersson som bara ska trycka dit bollen, men då står Runstens målvakt för en ny kanonräddning!

En väldigt jämn första halvlek slutar oavgjort, 0-0!

Andra halvlek drar igång och Runsten känns hetare..

Bara efter ett par minuter så skjuter man i stolpen och i situationen efter skottet får man hörna, en hörna som också blir farlig!

Runsten börjar komma runt på kanterna på ett sätt man inte gjorde så ofta i den första halvleken..

Efter 55 minuter kommer Runsten runt just på kanten, de kommer in i straffområdet, där Läckeby är för avvaktande i sitt försvarsspel.. Det blir tillslut skottläge och en Runsten-spelare placerar in ledningsmålet, 1-0.

Bara 3 minuter senare hittar en ny passning ut på kanten, Runsten-spelaren blir en mot ute på kanten och kommer alldeles för enkelt förbi när Läckeby är för snälla i försvarsspelet.. Runsten-spelaren kan löpa hela vägen in i straffområdet, komma till skott och trycka in bollen i det bottre hörnet, 2-0. Alldeles för enkelt!

Runsten, som spelar betydligt bättre i den andra halvleken, är nu riktigt heta och man äger matchen.. Läckeby GoIF har svårt att få igång spelet efter de två snabba Runsten-målen..

Efter 65 minuter kommer Runsten igenom centralt i banan och man kommer sedan till avslut igen, skottet placeras in, 3-0.

Kort därefter är det nära självmål för Läckeby när det blir ett missförstånd mellan försvarsspelare och målvakt, men Eddie Krusell lyckas rensa bort bollen på mållinjen!

Med kvarten kvar av matchen blir det lite mer spännande när Läckeby bjuder på ett riktigt fint anfall.. Eric hittar med en fin djupledsboll ut till Johannes som kommer in i straffområdet, men osjälviskt så passar Johannes bollen mot den bottre stolpen där Olle Karlsson petar in reduceringen, 3-1!

Läckeby sprattlar till något i slutet av matchen och man kommer till ett par avslut, men avsluten går tyvärr utanför..

Läckeby går ner på 3-backslinje för att försöka få mer tyngd i anfallen, men istället dödas matchen med bara ett par minuter kvar av matchen..

Runsten slår ett inlägg som hamnar på den bottre ytan i Läckebys straffområde, Läckebys försvarsspel är passivt och Runsten-spelaren får väldigt mycket tid av lägga bollen till rätta och sedan trycka dit bollen, 4-1.

Runsten-Möckleby IF vinner - 4-1!