Möre BK

Referat

Referat: Läckeby GoIF - Möre BK

Sjätte omgången av Division 5 SÖ, hemmamatch på Åbyvallen och för motståndet stod Möre BK!

Innan ens en minut är passerat på matchklockan har Möre BK redan tilldömts en straffspark! Detta sedan ett skott tagit på Saif Sultans hand / arm.. Hoshiar Eliassi gör dock en bra räddning på straffen och ställningen förblir mållös!

Möre har mest boll inledningsvis och Läckeby koncentrerar sig på att ligga rätt!

Läckeby får en hörna efter 9 minuter och på den skapar man sin första målchans i matchen! Eddie Krusell når högst, på en inövad hörnvariant, men nicken går utanför!

Nästa målchans tar oss till den 22:a minuten! Det är Möre som slår ett fint inlägg, som en anfallare tar ner på bröstet innan han sedan skjuter strax utanför!

Efter 24 minuter får Möre hörna, hörnan är bra slagen och bollen nickas i mål, 0-1.

Bara 2 minuter är det Läckeby som blir tilldömda en straffspark, fram kliver Adam Nilsson och sätter iskallt dit bollen, kvitterat direkt, 1-1!

Möre får i den 31:e minuten en ny hörna och även denna gången är hörnan bra slagen. Det blir nickskarv på den främre stolpen och bollen stöts lite turligt i mål vid den bottre stolpen, 1-2.

Läckeby får 5 minuter senare hörna. Hörnan är bra slagen utav Adam Nilsson och det blir en tilltrasslad situation vid den främre stolpen! Johannes Oskarsson är mest beslutsam och kan stöta in bollen, kvitterat igen, 2-2!

Den första halvleken ser ut att sluta oavgjort, men Möre får frispark med 2 minuter kvar av halvleken! Frisparken, som är ganska slagen, ser ut att räddas utav Hoshiar Eliassi, men den tappas / stöts in via stolpen, 2-3.

Möre BK, som haft mest boll i första halvlek, leder efter 45 minuter – 2-3!

Andra halvlek börjar och är inledningsvis lite avvaktande..

Första chansen i andra halvlek är Läckebys och Zebastian Andersson försöker ”curla” i ett skott strax utanför straffområdet, men hans skott går strax utanför, farligt!

10 minuter in i andra halvlek bjuder Hoshiar Eliassi Möre på en gratischans när han slår en boll rakt upp i banan utan adress! Två Möre-spelare kommer emot en Läckeby-back och Hoshiar Eliassi tvingas till en kanonräddning!

2 minuter senare står Hoshiar Eliassi för en ny kanonräddning när spelet vänder efter en Läckeby-inspark..

Kvarten spelad av andra halvlek och en Möre-spelare testar skott ifrån distans! Skottet går rakt upp i krysset, drömmål, 2-4.

Läckeby gör ett par byten, ändrar lite i spelsystemet och tar med det tag i spelet något.. Man skapar många chanser när man trycker på med mer folk i offensiven!

Vuong ”Kevin” Tran löper sig fri, men får inte ordentlig träff på sitt avslut, Eric Karlström skjuter strax över, Emil Blomqvist skjuter både i stolpen och testar med en cykelspark som går en bit över mål!

Reduceringen är på gång och efter 70 minuter får Läckeby GoIF hörna! Hörnan är, som alltid, bra slagen utav Adam Nilsson, hörnan nickas bort men andrabollen hamnar hos Emil Blomqvist strax utanför straffområdet! Emil Blomqvist trycker till direkt på halvvolley, skottet är stenhård och vi har ett nytt drömmål när bollen går rakt upp i krysset, reducerat tillslut, 3-4!

Läckeby trycker på med folk offensivt och spelet vänder, Hoshiar Eliassi får då stå för en ny kanonräddning när Möre är nära att ”döda” matchen med dryga 10 minuter kvar!

Läckeby får frispark i kanonläge med 8 minuter kvar av matchen! Emil Blomqvist kliver fram och trycker upp bollen i krysset, nytt drömmål och kvitterat för Läckeby GoIF, 4-4!

Matchens sista 7-8 minuter innehåller ett par halvchanser åt bägge håll, men några fler mål blir det inte, matchen slutar oavgjort – 4-4!