Referat

Referat: Läckeby GoIF - Torsås-Norra Tång

Åttonde omgången av Division 5 SÖ, hemma på Åbyvallen och för motståndet stod Torsås-Norra Tång!

Läckeby börjar klart bäst och tar direkt tag i initiativet!

Men Torsås skapar dock matchens första farlighet i den tredje minuten, när man kommer runt på vänsterkanten och hittar in snett inåt bakåt, skottet går strax över ribban!

Läckeby har som sagt mest boll, men kommer inte till någon riktig farlighet första 10..
Men, man får en hörna till höger efter 10 minuter och den hörnan skruvar Emil Blomqvist direkt i mål, via den bottre stolpen, snyggt, 1-0!

Torsås håller på att replikera mer eller mindre direkt när deras notoriske målskytt Emil Johnsson kommer fri, Jesper Karlsson i Läckebys mål står dock för en fin fotparad!

Läckeby är riktigt bra första 20 minuterna, man vårdar bollen på ett sätt man inte riktigt gjort det senaste matcherna och man har bra kontroll på Torsås..

Men efter 30 minuter ungefär börjar Torsås äta sig in i matchen mer och mer.. Man skapar inte speciellt mycket, men Harald Strandberg tvingas rädda en boll strax innan mållinjen när en Torsås-anfallare petat bollen förbi Jesper i Läckeby-målet..

Första halvlek slutar 1-0 till Läckeby och Läckeby gör en av sina bättre halvlekar denna säsongen!

Andra halvlek börjar och det känns fortsatt som Läckeby har bra kontroll på händelserna..

Anton Standert slår, efter 50 minuter, en längre boll ut till vänster, en boll som Emil Blomqvist springer på, Emil tar ner bollen på bröstet och sedan på HELVOLLEY trycker han bollen rakt upp i det vänstra krysset, otroligt fint mål, ett av det snyggaste målen på Åbyvallen någonsin, 2-0!

Torsås som redan efter första halvleken började trycka fram mer folk offensivt trycker nu på ännu mera nu!

Jesper Karlsson tvingas ett par minuter efter 2-0-målet till en kanonräddning när Torsås-anfallaren Emil Johnsson för första gången på riktigt kommer loss!

Läckeby börjar nu plötsligt att se lite trötta ut och Torsås äter sig in i matchen ytterligare..

Torsås-hörna efter 59 minuter, hörnan blir lång på den bottre stolpen där en Torsås-spelare får nicka in reduceringen, 2-1.

Man ser direkt hur nervöst det blir i Läckeby och av bara farten har Torsås sedan gjort både 2-2 och 2-3 inom loppet av ett par minuter, när Läckeby tyvärr klappar ihop..

2-2-målet är ett fint placerat skott ifrån utkanten av straffområdet. 2-3-målet ett hårt och bra skott utanför straffområdet, när Läckeby inte sätter press nog på Emil Johnsson..

Efter Torsås ledningsmål tar Läckeby dock tag i spelet igen och resterande del av matchen är helt jämn!

Chanser åt båda hållen och trots att Läckeby trycker fram folk i slutet av matchen för att få fram en kvittering så lyckas man inte, utan istället dödar Torsås matchen när Emil Johnsson får friläge på stopptid och sätter dit 2-4..