Läckeby GoIF

Referat

Referat: S:t Sigfrids IF - Läckeby GoIF

Nionde omgången av Division 5 SÖ, bortamatch och för motståndet stod S:t Sigfrids IF!

Sigfrid börjar matchen bäst och trycker direkt ner Läckeby! Man får flera hörnor på raken och det kändes farligt varje gång..

Läckeby får matchens klaraste målchans i 4:e minuten när Kasim Sultani frispelas, han petar bollen förbi målvakten men bollen rullar tätt utanför..

Sigfrid är tunga på fasta situationer och i den 8:e minuten kastar man långt på ett inkast.. En Sigfrid spelare når högst och nickskarvar bollen i mål, 1-0.

Direkt efter målet händer inte så mycket, matchen böljar mest fram och tillbaka.. Läckeby rullar boll och Sigfrid slår långt..

I den 18:e minuten dimper ett inkast på vänsterkanten ner hos Zebastian Andersson som vänder och vrider på ett par Sigfrids-spelare innan han hittar Emil Blomqvist, som trycker till bollen direkt! Bollen går i en båge över Sigfrid-målvakten och rakt upp i det bottre krysset, drömmål, 1-1!

Det är jämnt första 20 minuterna med ett Läckeby som försöker rulla boll och ett Sigfrid som mer eller mindre slår långt direkt på deras tunga och löpstarka forwards.. Det är två lag med helt olika spelsätt, men matchen är jämn..

Läckeby tar sedan över halvleken spelmässigt, utan att komma till speciellt heta målchanser.. Sigfrid är tunga på fasta och där är man ständigt ett hot!

Halvleken ser ut att sluta oavgjort, men då får Sigfrid hörna.. Hörnan nickas bort, men andrabollen dyker ner hos en Sigfrid-spelare som trycker till bollen.. Skottet som troligtvis hade gått direkt i mål ändå, tar retfullt på en Läckeby-spelare strax innan mållinjen och ställer Hoshiar Eliassi, 2-1.

S:t Sigfrid leder i halvtid – 2-1!

Sigfrid fortsätter att vara tunga på sina fasta situationer och i den 5:e minuten av andra halvleken är man nära att dryga ut sin ledning när ett långt inkast nickas i stolpen.. Olle Karlsson rensar sedan bort bollen på mållinjen..

Resterande del av halvleken är Läckebys.. Läckeby GoIF har otroligt mycket boll och man rullar hit och dit för att hitta en lucka igenom Sigfrids försvar.. Det är mer eller mindre ett konstant tryck emot Sigfrids mål..

Men, Läckeby kommer knappt till några riktiga farligheter emot ett tappert kämpande Sigfrids, som backar hem.. Man kommer till mycket nästan lägen, men farligast blir det när Zebastian Andersson skjuter efter en hörna, när Saif Sultan och Emil Blomqvist testar skott ett par gånger och när Johannes Oskarsson skjuter i burgaveln..

Men istället för en rättvist kvittering når en långboll fram till en Sigfrids kontring när Läckeby GoIF trycker upp mycket folk.. Sigfrid kommer två anfallare emot en Läckeby-back och efter att backen är förbipassad kan anfallaren slå in bollen fri mot Hoshiar Eliassi, 3-1.

Sista 7-8 minuterna av matchen är väldigt böljande, Sigfrid kunde gjort flera mål när Läckeby desperat trycker folk framåt.. Men även Läckeby kunde gjort flera mål när bland annat Saif Sultan nickar i stolpen..

Matchen slutar 3-1 till S:t Sigfrids IF!