Alsterbro IF

Referat

Referat: Läckeby GoIF - Alsterbro IF

Tionde omgången av Division 5 SÖ, hemmamatch och för motståndet stod Alsterbro IF!

Alsterbro börjar direkt på avspark att slå en långboll och det skulle bli en hel del av den varan ifrån Alsterbro resterande delen av matchen!

Första målchansen i matchen är Läckebys, det är en frispark som Emil Blomqvist skjuter en bit över.

Första Alsterbro-chansen skapas i den 6:e minuten! Efter ett långt inkast dimper bollen ner i straffområdet, en Alsterbro-spelare är hetare på andra bollen och Hoshiar Eliassi tvingas till en kvalificerad reflexräddning!

Ett par minuter senare är det på nytt dags för långt inkast! Bollen dimper ner i straffområdet igen och även denna gången är Alsterbro tyngre och hetare på andrabollen.. Det blir tilltrasslat framför mål, Läckeby får inte iväg bollen och tillslut ligger bollen i målet, 0-1.

Zebastian Andersson hittar ett par minuter senare fram till Emil Blomqvist som kommer fri, ur snäv vinkel går hans skott utanför!

Läckeby är det bättre laget spelmässigt från start av matchen, men efter Alsterbros ledningsmål är det ännu tydligare att Läckeby är det bättre laget, spelmässigt..

Alsterbro skapar sina chanser på hörnor och långa inkast, medans Läckeby försöker spela sig till sina målchanser!

I den 25:e minuten blir det farligt när Alsterbro har hörna, det blir igen tilltrasslat i Läckebys straffområdet och det är nära 0-2..

Efter halvtimmen spelad bjuder Läckeby på ett riktigt fint anfall längst kanten, där man bjuder på många korta passningar och fint spel.. Bollen slås sedan in till Saif Sultan, som suger ner bollen och skjuter strax över!

Långt inkast Alsterbro ett par minuter senare, Alsterbro är hetare på andrabollen ännu en gång och tillslut träffar en Alsterbro-spelare ribban!

Alsterbro är ständigt farliga på sina fasta situationer, men i den 36:e minuten är det faktiskt Läckeby som är nära på en fast situation! Emil Blomqvist slår en mycket bra hörna som Saif Sultan kommer högst på, bollen är på väg in vid den bottre stolpen, men nickas iväg på mållinjen av en Alsterbro-spelare!

Minuten efter är det slarvigt och på tok för snällt försvarsspel i Läckeby, när en Alsterbro-spelare alldeles för enkelt får löpa sig från mittplan och hela vägen in i straffområdet till ett avslut.. Friläge, skott, 0-2.

I halvlekens sista minut chockar Alsterbro publiken och Läckeby genom att slå ett par passningar inom laget istället för att slå en lång boll, istället bjuder det på ett riktigt fint anfall som avslutas med ett instick förbi Läckebys backlinje, skottet går in via ribban, snyggt mål, 0-3.

Alsterbro IF leder i halvtid 0-3!

Andra halvlek börjar och Läckeby tar direkt tag i matchen!
Redan efter ett par minuter spelade av halvleken så har Läckeby skapar två kanonchanser!

Emil spelar snett inåt bakåt till Johannes Oskarsson, som bredsidar bollen utanför och Lamin hittar fram till Emil Blomqvist med en riktigt fin passning, Emil skjuter rakt på en utrusande målvakt när han löpt sig fri bakom Alsterbros backlinje..

Emil Blomqvist får ett par minuter senare en ny chans efter pass ifrån Adam, men skottet går utanför..

Läckeby GoIF trycker på för en reducering, men det vill sig inte för Läckeby denna dagen och målchanserna, som givetvis hade förändrat hela matchen, bränns..

Alsterbro sparkar ifrån sig bollen så fort de får tag på den och har verkligen INGENTING av spelet i den andra halvleken!

Tiden går och en del byten görs i Läckeby GoIF.. Med det bytena kommer det in ny energi och Läckeby trycker nu på ännu mer emot Alsterbros mål..

Kasim Sultani skjuter i ribban med 20 minuter kvar av matchen efter fin passning ifrån Adam Palmér..

Med 17 minuter kvar av matchen blir Alsterbros lagkapten utvisad efter två gula kort och Läckeby får en frispark i kanonläge!

Kasim Sultani kliver fram och placerar mycket fint in en mycket rättvis reducering, 1-3!

Om det var mycket Läckeby innan reduceringen så skulle det vara ännu mer tryck emot Alsterbros mål efter..

Läckeby skapar massvis med målchanser direkt efter reduceringen..

Kasim Sultani är nära att stöta in ett fint inspel, Kasim skjuter över efter fint inspel ifrån Lucas Danielsson, Zebastian skjuter ett kanonskott i täck, Christoffer Hahr skjuter en bit utanför och Kasim nickar strax utanför efter inspel ifrån Johannes..

Läckeby borde ha reducerat fler gånger precis efter målet, men bollen vill bara inte in..

Alsterbro, som har en man mindre, är inte intresserade av att äga bollen utan slår bara ifrån sig den så långt det kan, så fort de får tag i bollen och så kommer Läckeby i en ny anfallsvåg..

Läckeby flyttar upp mer folk i anfallet och man spelar egentligen sista 10 minuterna med en 2-backslinje.. Men tiden går, reduceringarna uteblir och tillslut är matchen slut..

Alsterbro IF lyckas helt enkelt hålla emot Läckebys anfallsvåger och vinner matchen med 3-1!