Referat: Rockneby IK - Läckeby GoIF

Elfte omgången av Division 5 SÖ, bortamatch, lokalderby och för motståndet stod då Rockneby IK!

Rockneby börjar matchen klart bäst och tar direkt tag i initiativet!

Rockneby äger mycket boll och Läckeby har svårt att komma igång! Rockneby skapar inte mycket heta målchanser trots sitt bollinnehav, men det känns halvfarligt flera gånger..

Läckeby slår då, ifrån ingenstans, en längre boll som Emil Blomqvist kämpar sig till i duell med en av Rocknebys backar, han kommer fri och trycker dit ledningsmålet, 0-1!

I anfallet direkt efter Läckebys mål får Rockneby en frispark djupt ner på Läckebys planhalva, frisparken nickas bort, men andrabollen nickas tillbaka in emot mål, Hoshiar Eliassi räddar, men kan inte hålla bollen och returen slås i mål, 1-1.

Det är två spelande lag som möts här, det märks när Läckeby väl får tag i bollen, vilken märkligt nog inte är så ofta första halvtimmen.. Rockneby spelat lugnt och avslappnat, med ett stort självförtroende och har ett högt bollinnehav. Rockneby skapar massvis med halvchanser och får också ett gäng hörnor, men där fredar Läckeby sitt mål på ett bra sätt!

Rockneby är klart bättre än Läckeby första 30 minuterna!

Läckeby hotar när det ställer om, tar sig upp på mitten och sedan hittar ytan bakom Rocknebys backlinje, ju längre halvleken går äter man sig mer och mer in i matchen..

Sista 15 minuterna av första halvlek är ganska jämn och chansmässigt är faktiskt hela första halvlek ändå jämn, trots Rocknebys bollinnehav!

Första halvlek slutar oavgjort – 1-1!
En halvlek med mycket bollinnehav för hemmalaget Rockneby IK!

Andra halvlek drar igång och Rockneby fortsätter att ha hand om kommandot, samt bollinnehavet..

I den 50:e minuten hittar Rockneby in med en passning bakom Läckebys backlinje, på en fristående anfallare som såg ut att vara åtminstone två meter offside, men det blir inte avvinkat och avslutet går i mål via Hoshiar i Läckeby-målet, 2-1.

Det är inledningsvis ett böljande spel i den andra halvleken, men Läckeby har svårt att komma till några riktigt farliga målchanser!

Läckeby börjar trycka mer folk framåt och trycker även fram mer med sina ytterbackar.. Ytor öppnas då bakåt när spelet vänder..

När Läckeby ska slå om och kontra i den 60:e minuten så tappas det boll direkt ute på en kant och Rockneby vänder istället och har då mycket folk kvar offensivt! Rockneby kommer med mer folk framåt än vad Läckeby har försvarare kvar och plötsligt är det 1 mot 1 läge på den bottre ytan av straffområdet.. Anfallaren kommer förbi Läckeby-försvararen och skjuter i mål, 3-1. Alldeles för enkelt!

Detta är Rockneby IKs match och Läckeby GoIF har svårt att få till något riktigt tryck emot Rockneby-målet! Det klart att det är farligt ett par gånger, men självförtroendet finns inte där och inte turen som hade behövts heller för att kunna rädda denna matchen..

Det är snarare så att Hoshiar Eliassi lyckas hålla ner siffrorna efter Rocknebys 3-1-mål när han tvingas till ett par riktigt svettiga räddningar!

Rockneby är bättre och vinner detta lokalderby klart rättvist och Läckeby GoIF förlorar, för tredje matchen i rad, med 3-1!