Läckeby GoIF

Referat

Referat: Vissefjärda GIF - Läckeby GoIF

Tolfte omgången av Division 5 SÖ, serien vänder och bortamatch, för motståndet stod då Vissefjärda GIF!

Vissefjärda får matchens första målchans redan i 2:a minuten, ett instick hittar en anfallare som skjuter i överkanten av ribban, bollen studsar rakt ner till en Vissefjärda-spelare som med öppet mål ifrån 1 meter nickar över!

Läckebys första målchans kommer på en frispark i den 4:e minuten, Emil Blomqvist skjuter, men bollen går strax utanför!

Matchens första 10 minuter är jämna och efter inledningen chansfattiga!

Läckeby slarvar centralt i banan i den 14:e minuten, en passning snappas upp av en Vissefjärda-anfallare och det blir friläge! Fri med Hoshiar Eliassi skjuter Vissefjärdas bästa målskytt denna säsongen in ledningsmålet, 1-0.

Bara två minuter senare slarvas det igen i Läckeby när man spelar svårt och inte får inte bort bollen utanför sitt egna straffområde! Bollen hamnar hos en Vissefjärda-spelare som skjuter och skottet går i mål via stolpens insida, 2-0.

Matchens första 30 minuter är jämna, det är helt enkelt två bjudningar som är skillnaden!

I den 31:a minuten kommer Vissefjärda runt på kanten, de hittar in snett inåt bakåt i straffområdet till bästa målskytten, han vänder runt, lurar närmaste back och skjuter bollen i mål, 3-0.

Läckeby är ett par minuter efter 3-0-målet nära att reducera på en hörna, men Saif Sultan nickar över!

Istället för en Läckeby-reducering drygar istället Vissefjärda ut sin ledning i anfallet efter, när det på nytt slarvas och spelas för svårt i Läckeby! På tok för enkelt, 4-0.

Ett par minuter senare skulle det reduceras! Emil Blomqvist kommer runt på vänsterkanten, hittar bak till Adam Nilsson som med en vacker yttersida spelar in bollen framför mål där Vuong ”Kevin” Tran stöter in bollen, 4-1!

På stopptid får Vissefjärda hörna, det slarvas i markeringsspelet och på den bottre stolpen får en av Vissefjärdas längsta spelare stå helt omarkerad! Han nickar ner bollen framför mål och där möter en annan Vissefjärda-spelare och trycker bollen i mål, 5-1.

Helt otroliga siffror efter första 45 minuterna med tanke på hur jämn matchen ändå är, men Vissefjärda GIF leder över Läckeby GoIF med 5-1 i halvtid!

Andra halvlek börjar och Läckeby tar direkt tag i spelet!

Vissefjärda sparkar ifrån sig bollen, försöker komma till kontringslägen, men det resulterar mest i att Läckeby kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg!

Det är nära ett par gånger, men närmast i inledningen av andra halvlek är Kasim Sultani efter fint inspel ifrån ”Kevin”, men skottet ifrån nära håll går rätt i famnen på Vissefjära-målvakten!

Läckeby styr nu spelet, Vissefjärda backar hemåt och försvarar sin ledning förtjänstfullt! Läckeby kommer till mycket halvchanser och ”nästan-lägen” med får inte in bollen..

I den 67:e minuten nickar Vissefjärda bort ett inlägg, bollen hamnar hos Adam Nilsson som driver bollen lite framåt innan han skjuter, skottet tar på en Vissefjärda-försvarare och ställer målvakten, reducerat, 5-2!

Kort efter 5-2-reduceringen är det farligt igen för Läckeby när Saif vinner en nickduell efter frispark, Vissefjäras målvakt räddar dock och samlar upp bollen!

Med kvarten kvar av matchen så sliter sig Vuong ”Kevin” Tran in i straffområdet, kommer ner till kortlinjen, slår in bollen vid den främre stolpen där den första Läckeby-spelare snyggt hoppar över bollen, det grundlurar Vissefjärda-försvaret men dessvärre också närmaste Läckeby-spelare! Avslutet blir därför lite löst och tar på en Vissefjärda-spelare! Andrabollen hamnar hos en Läckeby-spelare som skjuter, men på nytt är en Vissefjärda-spelare i vägen! Det blir även en tredje farlig situation, men bollen vill inte in och Vissefjärda kan tillslut rensa efter en otroligt rörig situation!

Christoffer Hahr testar skott kort efter, skottet är hårt och touchar på nytt en Vissefjärda-försvarare, men denna gången lyckas målvakten rädda!

Andra halvlek styrs helt av Läckeby, men ett tappert Vissefjärda försvarar sitt mål mycket bra!

Det är mycket ”nästan chanser” för Läckeby under sista delen av matchen, men det blir inga fler mål i matchen!

Vissefjärda vinner, 5-2!