Glömminge-Algutsrums IF

Referat

Referat: Läckeby GoIF - Glömminge-Algutsrums IF

Trettonde omgången av Division 5 SÖ, hemmamatch och för motståndet stod Torsås-Norra Tång!

Det är en väldigt jämn inledning på matchen, där det känns som bägge lagen känner lite på varandra..

Första avslutet emot mål är Glömminges, kommer efter 11 minuter och är ett skott som går utanför..

Ett par minuter senare hittar Glömminge in med en boll bakom backlinjen, en Glömminge-anfallare blir fri och tvingar Hoshiar Eliassi till en fin benparad!

Därefter blir det igen jämnt och chansfattigt.. Glömminge har något mer boll, men det är egentligen inget lag som för matchen..

Läckebys första farliga målchans kommer efter 25 minuter.. Ett inkast skarvas av Johannes Oskarsson fram till Vuong ”Kevin” Tran, som skjuter i burgaveln!

Det skulle bara bli en riktigt farlig målchans till i den första halvleken.. Den är Glömminges, när det efter ett inspel framför mål blir rörigt i Läckebys försvar innan en Glömminge-spelare tillslut skjuter utanför!

Glömminge åt sig in i halvleken ju längre den gick, de hade även lite mer boll och var det något lag som var bättre så var det väl Glömminge, men matchen är väldigt, väldigt jämn!

0-0 i halvtid!

Glömminge börjar andra halvleken klart bäst och sätter tryck på Läckeby, som får försvara sig med allt det har! Glömminge skaffar fram ett gäng hörnor där det konstant kändes farliga..

David ”Kennet” Karlsson räddar även en boll på mållinjen, när en Glömminge-anfallare lyckas få bollen förbi Hoshiar efter ett inspel bakom Läckebys backlinje..

Glömminge fortsätter att sätta tryck emot Läckeby GoIFs mål och när en Glömminge-spelare får världens snedträff blir skottet till ett perfekt inlägg på den bottre stolpen, Glömminge-anfallaren vinner luftduellen och nickar i ribban!

Glömminge kommer närmare och närmare är känslan..

Och efter 56 minuter var det dags..
Glömminge kommer runt på sin högerkant och spelar in bollen framför mål, där möter en Glömminge-spelare upp bollen och klackar, elegant, in ledningsmålet ifrån nära håll, 0-1.

Läckeby tar sedan tag i spelet och skapar inom loppet av ett par minuter två stycken kanonchanser till kvittering..

Saif Sultan når högst på en frispark, nicken tar på en Glömminge-spelare och borde ha ställt målvakten, men istället landar den i målvaktens famn..

Emil Blomqvist är ett par minuter senare riktigt nära att kvittera när Johannes Oskarsson kommer runt på sin högerkant och hittar in med en perfekt boll i ytan precis framför mål, Emil Blomqvist kommer dit perfekt, men skottet går precis utanför!

Det känns som att kvitteringen är nära, men istället nickar Glömminge, ett par minuter senare, in en av sina många hörnor när deras lagkapten helt omarkerad får hoppa upp och sätta huvudet till bollen, 0-2.

Läckeby GoIF har marginaler emot sig och inte den "turen" som man hade behövt för att ta poäng i en sån här typ av match!

Matchklockan tickar på och Glömminge spelar bort tid effektivt..
Det blir inget jättefarligt reduceringsläge för Läckeby, det blir bara lite "nästan-lägen"..
Och när åskan sedan dundrar igång precis över Åbyvallen och när himlen samtidigt öppnar sig så avbryts matchen med 3 minuter kvar att spela pga vädret.. Och domarna berättar sedan i omklädningsrummet att matchen av avslutad..

Glömminge vinner matchen - 2-0!