IFK Påryd

Referat

Referat: Läckeby GoIF - IFK Påryd

Höstpremiär och hemmamatch på ett riktigt blåsigt Åbyvallen i den fjortonde omgången av Division 5 SÖ, för motståndet stod det obesegrade serieledarna – IFK Påryd!

Matchen är bara 12 sekunder gammal när Läckeby skickar iväg första avslutet.. Riktigt fint spel framåt direkt på avspark och ”Kevin” skjuter en bit över!

Efter två minuter slår Adam Nilsson en fin boll i djupet till Emil Blomqvist som kommer runt på vänsterkanten, han slår bollen snett inåt bakåt där ”Kevin” möter bollen och avslutar strax över..

Påryds första målchans är ett skott på mål i den 4:e minuten av deras notoriske målskytt Thom Emilsson, men Hoshiar räddar och samlar upp returen..

Johan Wittberg, som gjorde comeback i denna matchen, rundar målvakten i den 13:e minuten, han kommer ur vinkel och slår in bollen framför mål, ”Kevin” möter bollen med pannan, men nickar över..

Läckeby är klart bäst första 15 minuterna och borde haft ledningen, men det är fortsatt mållöst..

Påryd kommer till ett par målchanser efter det, men det farligaste man åstadkommer är ett skott utanför och två skott som är påväg emot mål men som Olle Karlsson, på ett imponerande sätt, blockar!

Olle Karlsson förresten, skulle ett par minuter senare vinna ett rejält motlägg i sin vänsterbacks-position och sen sätter han full fart, han vinner ett motlägg till längre fram i banan och fortsätter framåt.. Olle kommer så långt som fram till ett avslut, som målvakten i Påryd räddar och får även tag i returen..

Minuten efter hittar Christoffer Hahr fram till Johan Wittberg med en fin djupledsboll, Wittberg kommer till avslut, men skottet går strax utanför!

Ett par minuter senare är det högerbacken David ”Kennet” Karlsson som bjuder på en rusch längst sin kant, han får bollen på djupet och kastar sig fram i duell med Påryds målvakt.. Påryds målvakt får dock tag i bollen som snabbt sätter igång spelet, spelet vänder snabbt och Påryd kommer till avslut, ett avslut som ”Kennet” på något mystisk sett hunnit hem för att täcka bort!

I den 37:e minuten hittar ”Kevin” fram till Emil Blomqvist som blir frispelad, avslutet är bra men Påryds målvakt gör en fin räddning!

Påryd har inte speciellt mycket av spelet i blåsten, deras djupledsbollar sticker allt som oftast iväg ifrån dom och Läckeby försvarar ritktigt bra! Påryd är däremot riktigt tunga och farliga på fasta situationer.. Och fasta situationer, närmare bestämt hörnor, skulle det bli många för Påryd i slutet av första halvlek, när man lyckas få tryck emot Läckeby..

Påryd skapar ett par halvchanser på sina hörnor och får, lite onödigt, en sista hörna, på stopptid.. Hörnan slås in på den främre stolpen där Läckeby inte får bort bollen ordentligt, Thom Emilsson dyker upp och slår in ledningsmålet för serieledande IFK Påryd, 0-1.

Första halvlek slutar med Påryds ledning – 1-0!

Andra halvlek är igång, men hinner knappt att börja innan Adam Nilsson pressar en Påryds-försvarare, det blir ett motlägg och bollen hamnar sedan hos Johan Wittberg, som snabbt vänder runt och utanför straffområdet trycker upp bollen rakt i krysset, dröm-mål, 1-1!

Läckeby får energi av målet och är bättre än Påryd i inledningen av andra halvlek..

Adam Nilsson slår en boll framåt mot Johan Wittberg, Påryds-försvaret missbedömmer bollen i medvinden och den rinner rakt igenom till Johan Wittberg som iskallt kan chippa in bollen från distans över en hjälplös utrusandes Påryds-målvakt, 2-1!

Det börjar nu bli lite irriterat på planen och domaren släpper ganska mycket, åt båda hållen.. Det är rejäla närkamper och tufft spel! Adam Nilsson får en smäll / armbåge i ansiktet på mittplan så läppen spricker, men någon frispark får han inte..

Läckeby bjuder ett par riktigt fina anfall, bland annat hittar Johan Leandersson ut till ständigt löpande högerbacken ”Kennet” som kommer runt på högerkanten, han slår in bollen till ”Kevin” men som inte riktigt får ordning på bollen inne i straffområdet.. I ett annat anfall hittar Adam Nilsson fram med en mycket fin boll till Emil Blomqvist som skjuter precis utanför..

Påryd skapar förvånansvärt lite, men när det skapar är det på inlägg eller fasta situationer och det är nästan alltid Thom Emilsson som är inblandad!

Påryd har sin bästa period i matchen i mitten av andra halvlek när det är nära att kvittera ett par gånger, först två gånger efter inlägg, när Thom Emilsson nickar utanför och en stund senare så styrs ett annat inlägg utanför.. Hoshiar Eliassi tvingas också till en räddning, men räddar utan större bekymmer och får tag i returen!

Läckeby är minst lika bra som Påryd just nu i matchen, men ändå känns det lite nervöst.. Det slås lite för mycket tidiga avgörande bollar och spelkvalitén sjunker ifrån hemmalaget..

I den 72:a minuten får Påryd en kanonchans, bollen hamnar inne i straffområdet, troligtvis efter ett inlägg och en Påryd-spelare kommer till skott.. Hoshiar Eliassi står för en riktigt svettig räddning och tippar bollen precis över ribban! Nära!

Läckeby-spelarna kämpar frenetiskt för att hålla sin ledning, samtidigt som man försöker kontra in ytterligare ett mål och man är nära att rinna igenom ett par gånger..

Påryd fortsätter att vara tunga och slå längre bollar, men Läckeby krigar på bra och det känns ändå tryggt bakåt..

Men ett par minuter senare hamnar en boll hos en Påryd-spelare som får ta skott utanför straffområdet och han får drömträff, kvitterat, 2-2.

Det följer att par händelselösa minuter efter kvitteringen, men sen får Johan Wittberg bollen utanför eget straffområde.. Han dribblar och sliter sig förbi ett par spelare och kommer hela vägen ner till Påryds straffområdet, där får han in bollen till Johan ”Lelle” Leandersson som fyller på bakifrån! ”Lelle” får med sig bollen mellan två Påryds-försvarare och fri med målvakten placerar han sedan iskallt in bollen, 3-2!

Påryds-spelarna vill ha det till hands vid målsituationen och det blir lite stökigt både på planen och på Påryds-bänken, men efter en minut eller två av uppehåll så är matchen igång igen..

Påryd skapar egentligen ingen riktigt het kvitteringschans.. Det känns nervöst vid ett par tillfällen för Läckeby och Påryd vill ha straff i slutet av matchen, men Läckeby fortsätter att försvara sig väldigt bra!

Efter 6 långa och nervösa stopptidsminuter blåser domaren tillslut av matchen!

Läckeby GoIF vinner matchen med 3-2 emot serieledande IFK Påryd, som i och med det alltså inte är obesegrade längre!

Gula kort:
Johan Wittberg, Olle Karlsson & Zebastian Andersson.