Läckeby GoIF

Referat

Referat: Bäckebo GOIF - Läckeby GoIF

Dags för den femtonde omgången, bortamatch och för motståndet stod Bäckebo GoIF!

Bäckebo börjar matchen bäst och testar Hoshiar Eliassi ett par gånger de första minuterna, utan att vålla några större bekymmer för Läckeby-målvakten!

Farligare skulle det bli efter 6 minuter när Bäckebo får frispark! Frisparken, ifrån långt håll, är mycket bra slagen och tar i insidan av stolpen, returen rensar sedan bort av Läckeby! Nära!

Bäckebo är bäst första kvarten och man slår mycket längre bollar på en ständigt löpandes och väldigt snabb ytter!

Det är en del tuffa dueller inledningsvis och det märks att det är mycket att spela om!

Läckeby har mest fått försvara sig inledningsvis, men efter en kvart så är man inne i matchen och börjar få igång spelet!

Johan ”Lelle” Leandersson testar skott, som tar i täck och går strax utanför! Efterföljande hörna är sedan Saif Sultan nära att nicka in, men nicken går utanför!

Adam Nilsson slår ett par minuter senare ett inlägg som Kasim Sultani är nära att stöta in!

En märkligt situation uppstår i den 21:a minuten när Lamin Dibba får en smäll emot huvudet i eget straffområdet samtidigt som han ska nicka bort ett inlägg, solklar frispark tror alla, men domaren dömmer hörna! Hörnan blir farlig och nickas tätt över ifrån nära håll!

Efter en liten vätskepaus är det igång igen och då är det Bäckebo som tar tag i spelet igen, likt inledningen på matchen..

Bäckebo skapar ett par hörnor där det blir halvfarligt och deras snabba ytter testar Hoshiar ifrån en väldigt snäv vinkel.. Farligast blir det dock efter 33 minuter när det är rörigt i Läckebys straffområde, det blir en väldigt tilltrasslad situation och Bäckebo skjuter tillslut utanför!

Ett par minuter senare har Läckeby bollen djupt ner till vänster på Bäckebos planhalva, bollen hamnar hos ”Kevin” som sedan hittar Zebastian Andersson som får bollen utanför Bäckebos straffområde, han kommer till skott och placerar in bollen vid den bottre stolpen, 0-1!

Efter Läckebys mål känns det väldigt tryggt för Läckeby och Bäckebo skapar ingenting sista 10-12 minuterna som återstod med tilläggstiden inräknat!

Läckeby GoIF leder i halvtid med 1-0!

Andra halvlek är igång och Läckeby trycker direkt på för ett 2-0-mål, man kommer inte till så mycket heta lägen, men man känns mer på gång än Bäckebo det första minuterna av andra halvlek!

Men efter 5-6 minuter av andra halvlek tar sedan Bäckebo över matchen och sätter ganska bra press på Läckeby! Läckeby försvarar sig dock väldigt bra och det känns tryggt bakåt!

I den 56:e minuten hittar en boll in på en anfallare i Bäckebo, Lamin Dibba går in i duell med honom med är lite för het in i ryggen på honom, spelaren går i backen och straff till Bäckebo!

Straffen slås sedan i mål och det var kvitterat, 1-1.

Ett par minuter senare får Läckeby frispark i ett bra läge ett par meter utanför straffområdet.. Johan ”Lelle” Leandersson stiger fram emot bollen och placerar, mycket snyggt, upp bollen i krysset, 2-1!

Johannes Oskarsson blir kort efter målet frispelad, skottet är bra men räddas av Bäckebos målvakt med en fotparad!

Ett par minuter senare tvingas Hoshiar Eliassi till en bra räddning när han räddar ett lågt skott!

Bäckebo skaffar sig en hörna 2 minuter senare och nickar sedan, alldeles för enkelt, in kvitteringen på den, 2-2.

Direkt efter kvitteringsmålet är det farligt åt andra hållet, Adam Nilsson slår en bra frispark som Saif Sultan når högst på, men nicken går över ribban!

I den 70:e minuten var det dags för straff till Bäckebo igen när Saif Sultan ”drar omkull” deras snabba ytter! Samma straffskytt som förra gången, men denna gången slås straffen i ribban! Bollen rensas bort, men slås tillbaka in i straffområdet igen och bollen tar i ribban igen efter att Hoshiar Eliassi räddat skottet upp i den!

Det är väldigt jämnt spelmässigt på planen, men det är Bäckebo som skapar målchanserna!

Med 10 minuter kvar av matchen kommer ett inspel ifrån vänster ifrån Bäckebo, Läckeby får inte bort bollen framför mål och en Bäckebo-spelare kan nicka bollen emot mål och i mål, 3-2.

Läckeby samlar kraft för att kvittera! Man flyttar upp spelare, går ner på trebackslinje och försöker med längre bollar framåt i banan, men någon riktigt bra kvitteringschans blir det inte.. Istället är det Bäckebo som är nära att döda matchen, men missar öppet mål precis framför målet!

Bäckebo GoIF vinner matchen – 3-2!