Runsten-Möckleby IF

Referat

Referat: Läckeby GoIF - Runsten-Möckleby IF

Dags för den sextonde omgången av Division 5 SÖ, hemmamatch på Åbyvallen, för motståndet stod Ölandslaget och tabelltvåan - Runsten-Möckleby IF!

Läckeby GoIF börjar matchen klart bäst och hittar tidigt ett par fina anfall! Farligt blir det när Zebastian Andersson, efter ett fint anfall och ett farligt inlägg, skjuter i burgaveln! Nära!
Och, ännu farligare blir det när Emil Blomqvist, efter ett dribblingsolo, frispelar Johannes Oskarsson, men skottet räddas dock av Runstens målvakt! Nära!

Efter en tydlig Läckeby-dominans första 10 minuterna så börjar matchen sedan att jämna ut sig!

Första Runsten-avslutet kommer efter 11 minuter och är ett skott utanför!

Läckeby tvingas till ett byte efter 17 minuter när Zebastian Anderssons benhinnor ställer till det för honom, i samband med det bytet förändras matchbilden till Runstens fördel!

Läckeby tappar boll på mitten och borde kanske haft frispark, men domaren låter spelet rulla vidare.. Det blir en djupledsboll och det är friläge för Runsten, fri med Hoshiar så placerar Runsten-spelaren in bollen med en bredsida, 0-1.

Mer eller mindre direkt efter Runstens ledningsmål får Emil Blomqvist en lång boll att springa på, han kommer först, är "fri" och försöker då lobba bollen över den utrusande Runsens-målvakten.. Men, målvakten kommer ut bra, gör sig stor, får lobben på sig och räddar! Nära!

Efter 22 minuter dras Johannes Oskarsson ner på mittplanen, i samband med det så skadas Runsten-spelaren och slår upp ett djupt jack i hakan! Efter en liten stunds paus, medans Runsten-spelaren blir omplåstrad, är matchen igång igen..

När matchen kommer igång igen är det Runsten som är det hetaste laget!
Det slås en längre boll på djupet som väldigt lätt rinner igenom mellan Läckebys mittbackar, samtidigt som Hoshiar tvekar i Läckeby-målet och hamnar på halvdistans.. Lamin Dibba jagar ifatt spelaren och lyckas bryta friläget, men ingen Läckeby-spelare kommer och ger Lamin understöd, så bollen hamnar därför hos en Runsten-spelare som enkelt kan placera in bollen, 0-2! Onödigt och slarvigt!

Två minuter senare bjuder Runsten på ett riktigt fint anfall! Ett, två tillslag hela vägen och Runsten rullar upp Läckeby fullständigt.. Bollen spelas in ifrån deras vänsterkant och framför mål kan en Runsten-spelare enkelt stöta in bollen i mål, 0-3.

Runsten är kort där efter nära att göra ytterligare ett mål av bara farten när det blir farligt på ett inlägg, andrabollen hamnar hos en Runsten-spelare som avslutar men Hoshiar räddar och bollen slås bort..

Efter 0-3-målet rycker Läckeby upp sig något och får äga mer boll igen..

Emil Blomqvist sliter sig loss ifrån sin vänsterkant och in i straffområdet, där blir han rejält dragen i tröjan och det blir straff till Läckeby!
Adam Nilsson, som vanligtvis är säkerheten själv på straffar, kliver fram och skjuter, men Runsten-målvakten får fingrarna på bollen, räddar straffen i insisdan av stolpen och får sedan tag i returen!

Resterande 5-6 minuter av halvleken hände egentligen inget värt att skriva om..

Runsten leder i halvtid - 0-3!

Andra halvlek börjar väldigt avvaktande och helt plötsligt har 10 minuter gått, utan att något direkt har hänt..

Runsten känns ganska nöjda efter första halvlek och backar hem, det blir mycket boll för Läckeby och tillslut börjar också målchanserna att komma!

Saif Sultan skjuter i täck och Emil Blomqvist skjuter i täck, bägge i bra lägen för skott och med ungefär två minuters mellanrum!

I den 65:e minuten är Anton Standert riktigt nära att reducera när Kasim, elegant, på volley assisterar honom inne i straffområdet, men skottet ifrån Standert går över ifrån nära håll! Nära!

Kasim Sultani skjuter ett par minuter senare ochn returen hamnar hos Emil Blomqvist som bara ska stöta in den ifrån nära håll, men Runsten-målvakten räddar! Nära!

Med lite mer än kvarten kvar att spela och med ett numera rejält tryck emot Runstens mål slår Lamin Dibba en längre boll, Lucas Danielsson får bollen vidare emot Emil Blomqvist, som fri med målvakten placerar in en mycket rättvis reducering, 1-3!

Läckeby är nu riktigt på gång, Runsten börjar se lite för avslappnade ut och det är ett fortsatt rejält tryck ifrån Läckeby!

Ett par minuter efter reduceringsmålet är Lamin Dibba nära att nicka in ytterligare en reducering, men hans nick på hörna ifrån nära håll, nickas över! Nära!

Läckeby har frispark ute till vänster i mitten av planen, Olle Karlsson slår in en hög men flack boll i straffområdet, där dyker Eddie Krusell upp och nickar in bollen, reducerat igen, 2-3!

Ett par minuter senare är Läckeby nära att kvittera också, när Lamin på nytt nickar, denna gången rakt i famnen på Runstens-målvakten! Nära!

Det blir väldigt ryckigt sista 5-6 minuterna, mycket avblåsningar och Runsten har så klart ingen brådska vid avblåsningar, vilket är förståeligt..

Det blir ingen mer riktigt het kvitteringschans för Läckeby trots att man trycker upp mycket folk offensivt!

Runsten-Möckleby IF vinner matchen - 3-2!