Läckeby GoIF

Referat

Referat: Möre BK - Läckeby GoIF

Dags för den sjutonde omgången av Division 5 SÖ, bortamatch och för motståndet stod Möre BK!

Möre börjar matchen bäst och är påväg igenom ett par gånger, men Anton Standert står för flera fina brytningar inledningsvis!

Möre skaffar sig en hörna i den 9:e minuten, på hörnan får en omarkerad Möre-spelare nicka in ledningsmålet, 1-0.

Spelmässigt är det ganska jämnt första 15 minuterna, men Möre är framförallt tyngre än Läckeby..

Läckeby kommer i ett fint anfall efter 20 minuter, en djupledsboll slås och Johannes Oskarsson löper perfekt på den.. Johannes är fri med målvakten, men då lyfter den assisterande domaren sin flagga och anfallet blåses av för offside.. Felaktigt och helt horribelt dåligt med linjedomaren ungefär 2 meter ifrån situationen..

I anfallet direkt efter får Möre en frispark på offensiv planhalva, frisparken slås in i straffområdet och Läckeby-spelaren närmast bollen når inte bollen.. Den landar vid fötterna på Möres bästa spelare, Vidar Pettersson, som vänder runt och skjuter in bollen i mål, 2-0.

Ett par minuter senare får Möre en ny hörna, precis som senast Möre hade hörna så får samma spelare stå omarkerad och nicka in sitt andra mål i matchen, 3-0.

Ytterligare ett par minuter senare ligger Läckebys mittbackar långt ifrån varandra och en yta mellan dom uppstår, en passning slås in på den ytan, friläge och mål, 4-0.

Resterande delen av första halvlek händer inte speciellt mycket att skriva om egentligen, men en märklig situation uppstår ändå i slutet av den första halvleken.. Eddie Krusell hoppar rakt upp och nickar klockrent bort en boll ifrån sin vänsterbacksposition, samtidigt som en Möre-spelare backar rakt in i honom och faller i backen, på något märkligt sett blir då Eddie varnad i den situationen och ingen på idrottsplatsen verkade förstå någonting..

Första halvlek slutar 4-0 till Möre BK!

Andra halvlek hinner knappt börja innan en djup boll slås bakom Läckebys backlinje, Saif Sultan går in i duell med Möre-spelaren som tog emot bollen, men Möre-spelaren lyfter elegant bollen över honom, friläge och placerat skott nere vid stolpen, 5-0.

Läckebys första riktigt farliga chans i matchen kommer någon minut in i den andra halvleken, Emil Blomqvist tar skottet i bra läge, ett skott som går utanför..

Kort efter första Läckeby-chansen hittar Kasim Sultani fram med en fin passning till Johannes Oskarsson, som även han skjuter utanför..

Möre får sedan frispark djupt ner på Läckebys planhalva, nära straffområdet, men nästan ute vid hörnflaggan.. Frisparken slås direkt på mål, på den främre stolpen och Hoshiar Eliassi i Läckebys mål hinner inte dit, 6-0.

Kort efter 6-0-målet går David ”Kennet” Karlsson in i en tuff duell med en Möre-spelare, vid ena långsidan, långt ner på Läckebys planhalva.. Båda spelarna satsade rejält och det som skulle ha varit en axel emot axel blev istället en ganska ful och rejäl smäll emot ansiktet på "Kennet" som föll i backen! "", som sällan viker ner sig efter en närkamp, kunde inte spela vidare, fick hjälpas av planen groggy och kraftigt blödandes ur munnen! Möre-spelaren, som vid tillfället var varnad, fick spela vidare..

Kort efter smällen på ”Kennet” kommer en ny längre boll bakom Läckebys backlinje och nytt friläge.. Hoshiar räddar första avslutet, men returen petas i mål och rullar sakta in över mållinjen, 7-0.

Matchen är död sedan länge för Läckeby, som helst vill att matchen bara ska vara slut, medans Möre tycker det är roligt att trilla boll och det gör man bra..

Inte direkt mycket mer att skriva om efter 7-0-målet och det känns överlag ganska avslaget efter den tuffa smällen emot ”Kennet”..

Men, efter 77 minuter stoppar Anton Standert Möre BKs klart bästa spelare för dagen, Vidar Pettersson, från att få ett friläge genom att haka i honom på mittplan.. Det känns verkligen som att det hade räckt med ett gult kort i den situationen, med tanke på situationen när "Kennet" skadade sig och dessutom efter vad det står på resultat-tavlan, men Anton blir utvisad och Läckeby får spela det sista 13 minuterna av matchen med en man mindre..

Något mer händer inte i matchen och Möre BK vinner med 7-0!