Läckeby GoIF

Referat

Referat: Alsterbro IF - Läckeby GoIF

Dags för den tjugoförsta omgången, bortamatch och för motståndet stod Alsterbro IF!

Läckeby börjar matchen bäst emot kvalplats-jagande Alsterbro och man har från minut 1 ett kraftigt bollinnehav! Läckeby hittar ett fint rull och spelar riktigt fin fotboll!

Första skottet på mål är dock Alsterbros, men skottet räddas enkelt av Hoshiar Eliassi!

Första 15 minuterna av matchen är bollinnehavet säkert närmare 80% i Läckebys favör och Alsterbro får under långa perioder bara jaga boll!

Läckeby skulle också få utdelning med hjälp av sitt bollinnehav när en boll når Herman Holmén som är nära att lobba in bollen, men lobben blir dock lite sned och är på väg att gå utanför, bollen hinns då upp utav Eric Karlström som direkt slår bollen snett inåt bakåt till Adam Nilsson som på rullande boll trycker in ledningsmålet via Alsterbros målvakt, 0-1!

Kasim Sultani är nära att utöka ledningen minuten efter, men skottet räddas och returen slås bort!

Läckeby är spelmässigt överlägsna första 25 minuterna!

I den 27:e minuten får Alsterbro sin första hörna i matchen, man får direkt efter den första hörnan en ny hörna när Läckeby precis lyckas freda sitt mål och den hörnan nickas i mål, kvitterat ifrån ingenstans, 1-1.

Alsterbro får energi av målet och man skaffar sig ett par minuter senare ett bra frisparksläge! Frisparken går på mål men räddas enkelt av Hoshiar Eliassi!

Ett par minuter senare bjuder Läckeby på ett riktigt fint anfall när man först rullar bort Alsterbro med fint passningsspel, innan Johan ”Lelle” Leandersson med en mycket fin passning hittar ut till Olle Qvarnkullen på vänsterkanten, Olle slår sedan ett perfekt inlägg och på den bottre stolpen dyker Eric Karlström upp och slår in bollen på volley, 1-2!

Kort efter ledningsmålet skaffar Läckeby sig en hörna, Adam Nilsson hittar med en kort variant fram till Kasim Sultani som testar skott, skottet går dock utanför!

Första halvlek slutar med Läckeby-ledning – 2-1!

Andra halvlek börjar och Alsterbro har inledningsvis lite mer bollinnehav än man hade i den första halvleken..

Alsterbro får en hörna efter ett par minuter och då är det alltid farligt! Hörnan är bra slagen och bollen nickas precis utanför!

Läckebys rullande i backlinjen och upp till mittfältet är fint, men efter drygt 10 minuter av andra halvlek håller det på att kosta ett mål i baken när det slarvas lite! Friläge Alsterbro och en kanonräddning av Hoshiar Eliassi!

Sedan blir det lite ställningskris mellan två lag som spelar på helt olika sätt! Alsterbro har inte mycket till spel egentligen, utan det slås mest långbollar framåt för att förhoppningsvis kunna skapa något på dom! Läckeby rullar boll lugnt och har fortfarande bollinnehavet, även om andra halvleken är jämnare spelmässigt!

Alsterbro är med 20 minuter kvar av matchen sedan nära att kvittera på nytt, när man denna gången nickar över efter ett inlägg!

Olle Qvarnkullen gör, fri med målvakten, sedan 3-1 till Läckeby, men blir väldigt tveksamt avblåst för offside!

Men kort därefter skulle målet komma! Läckeby får en frispark en bit utanför straffområdet! Frisparken slås av Johan ”Lelle” Leandersson, skarvas av Vuong ”Kevin” Tran och slås i mål av Zebastian Andersson precis framför mål, 1-3!

Alsterbro har dock inte gett upp än och tvingar Hoshiar Eliassi till en ny kanonräddning med 10 minuter kvar av matchen, när man på nytt har ett friläge!

Ett par minuter senare får Hoshiar rädda ett nytt skott, dock utan större problem!

Sista minuterna av matchen kontrollerar mest Läckeby matchen och Alsterbro skapar inte några mer farligheter! Läckeby har under hela matchen haft ett kraftigt övertag vad det gäller bollinnehavet och man rullar bort mycket tid med ett fint och tryggt passningsspel genom hela matchen!

Läckeby vinner matchen, rättvist, med 3-1!