Emmaboda IS

Referat

Referat: Läckeby GoIF - Emmaboda IS

Träningsmatch, den andra efter sommarledigheten, dessutom genrep inför höstsäsongen och för motståndet stod jumbon i Division 5 Södra – Emmaboda IS!

Matchen startar väldigt avvaktande och egentligen händer inte mycket att skriva om första 15 minuterna! Det är väldigt tyst på planen överlag och det känns som att inget lag riktigt tar tag i det..

Men efter ungefär 20-25 minuter kommer Läckeby in i matchen och tar tag i spelet något, men det skapas bara halvchanser!

Det börjas med dryga 10 minuter kvar av första halvlek att skapas lite mer tryck emot Emmabodas mål av Läckeby, det blir fler och fler halvchanser, men ofta avblåses chanserna för att en Läckeby-spelare är lite för het och springer offside..

Annars är en frispark ifrån Kasim Sultani matchens hetaste målchans, men frisparken gick strax utanför Emmaboda-målvaktens kryss..

I den 40:e minuten får Läckeby hörna och bollen landar inne i straffområdet, det är väldigt rörigt och bollen är påväg in flertalet gånger, men Emmaboda verkar att klara ut kalabaliken som är i straffområdet, men då hamnar plötsligt bollen hos Anton Standert som på något märkligt sett, via nån form av kullerbytta, får bollen vidare mot Adam Palmér, som från nära håll trycker in bollen i mål, 1-0! Otroligt rörig situation!

Direkt på efterföljande avspark kommer Emmaboda runt på sin vänsterkant och in i straffområdet, man skjuter och Hoshiar Eliassi räddar skottet i utsidan av stolpen! Väldigt nära!

Med en minut kvar av den första halvleken skulle Kasim Sultani med en fin passning hitta Saif Sultan, Saif tar emot bollen en bit in till vänster av straffområdet och trycker upp bollen i det närmaste krysset, snyggt mål, 2-0!

Läckeby skulle sedan få en sista chans att utöka sin ledning med halvlekens sista anfall.. Adam Nilsson hittar ut med en boll till Saif som slår in bollen framför mål, där möter ”Kevin” bollen perfekt, men nicken går rakt på Emmabodas målvakt!

Läckeby GoIF leder i halvtid med 2-0!

Andra halvlek är bara ett par minuter gammal när Adam Nilsson hittar ut med en fin boll på högerkanten, Kasim Sultani slår in bollen framför mål och denna gången tar ”Kevin” ner bollen på bröstet och dunkar in bollen ifrån nära håll, 3-0!

Ett par minuter senare vinner Läckeby bollen högt upp i banan och ”Kevin” frispelar då Adam Nilsson som fri med målvakten inte missar, 4-0!

Läckeby kontrollerar bollen väldigt fint just nu i matchen och Emmaboda får under längre perioder knappt låna bollen! Läckeby rullar lugnt och vackert runt bollen..

Adam Nilsson hittar sedan ”Kevin” med en fantastisk passning, ”Kevin” kommer fri, men Emmabodas målvakt står för en riktigt kvalificerad räddning när han räddar bollen ut till en resultatlös hörna!

Läckeby är klart bättre just nu i matchen och man kontrollerar verkligen händelserna där ute på planen..

Läckeby får sedan hörna och Emmabodas målvakt går då in i en luftduell där han får en smäll emot huvudet.. Samtidigt som målvakten ligger skadad med händerna emot huvudet, så fortsätter spelet.. Det blir en snabb spelvändning för Emmaboda och Läckeby blir nog lite förvånade när spelet inte blåses av.. Emmaboda fortsätter anfalla och man kommer till avslut emot en utrusande Hoshiar, skottet går under Hoshiars händer och rullar sakta in över mål-linjen och det var reducerat, 4-1. Märklig situation!

Läckeby blir plötsligt lite nervösa för första gången i matchen och Emmaboda tar ett par minuter över matchen.. Hoshiar tvingas då till en räddning med kvarten kvar!

Men Läckeby tar kort därefter tag i matchen igen.. Erik Arvidsson bjuder först på en fint och sedan på en imponerande rusch som gör att han kommer mer eller mindre fri med målvakten, han kommer till skott, men skottet går utanför!

Med lite mindre än 10 minuter kvar av matchen får Läckeby en hörna, Lucas Danielsson slår hörnan perfekt och vid den bottre stolpen dyker Zebastian Andersson upp, nicken går strax utanför!

Anton Svensson, som inte spelet en match på ungefär två säsonger i Läckeby, blev inbytt med ungefär 25 minuter kvar av matchen och visst skulle han hitta målet.. Anton får bollen av Zebastian på kanten och sen sätter han fart.. Anton Svensson sliter sig loss och placerar in bollen lågt i målet, 5-1!

Bara två minuter senare är han nära att göra sitt andra mål i matchen, men denna gången går skottet utanför!

Anton Standert lyfter bollen bakom Emmabodas backlinje, Olle Qvarnkullen kommer fri emot målvakten, men får ingen träff på bollen, istället följer Lucas Danielsson med bakifrån och placerar elegant in bollen i mål, 6-1!

Matchen slutar med Läckeby-seger - 6-1!